top of page
  • Forfatters billedeTuri Kjestine Meyhoff

Ny bog: En klart (t deprimerende) anbefaling

Gulp! Det er altså ikke hyggelæsning, Camilla Mehlsen præsenterer i Opmærksomhedstyveriet. Men det er en vigtig, velskrevet og faktisk ganske letlæst bog, som jeg vil anbefale til alle.Mehlsen fremlægger på ganske skræmmende vis, hvordan vi i løbet af de sidste godt 15 år skridt for skridt er kommet længere og længere ud på den digitale is. Hvordan kombinationen af allestedsnærværende smartphones, det konstante krav om tilstedeværelse og nogle virkelig giftige algoritmer skader os – og særligt skader vores børn og unge.


Nu er vi havnet et sted, hvor ingen fornuftige mennesker ville have nikket ja til at tage hen. Mehlsens analyse er dog, at vi (omsider) er nået til det digitales Tobacco-moment. Øjeblikket, hvor skadevirkningerne af et produkt er så åbenlyse og omfattende, at politikere og borgere ikke længere bare kan se til. Hvor jeg dog håber, hun har ret.


Og: For producenter af indhold til børn er Mehlsens pointer efter min mening særligt vigtige


De prikker nemlig til det evige dilemma, som sociale medier er, hvad enten du producerer indhold for et medie, en fritidsklub eller noget helt tredje.  • Når det nu er der, målgruppen er, så er det jo dér, vi skal kommunikere og udkomme med vores gode og (forhåbentligt) opbyggelige indhold. Det er deres platforme, og det er dér, vi når dem.

  • Risikoen er bare at vi med vores indhold og tilstedeværelse kan være med til at legitimere og promovere platforme, som er totalt uegnede for børn, og hvor vi ikke har den mindste magt over, hvad for noget indhold, de ellers ser. Og hvor spillereglerne på de enkelte platforme kan ændres fra den ene dag til den anden, i en endnu mere skadelig retning. Det var bare slet ikke det, vi ville med vores indhold

  • Men.. Det er der, målgruppen er. Det er virkelig et ægte dilemma, og jeg har ikke et bedre svar, end at man skal tænke sig om derude - grundigt og fra gang til gang.


Og nu tilbage til Opmærksomhedstyveriet: Jeg kan virkelig anbefale at læse bogen, og tage et både deprimerende og oprørende dyk ned i vores fælles meget nære historie. Så vi ikke bare accepterer den digitale virkelighed, vi er blevet ført ind i.


Har du gjort dig tanker om digital formidling til børn og unge og de allestedsnærværende skærme? Og vil du dele dem med mig? Så skriv til mig på turi@klaedtpaa.com eller på LinkedIn. /Turi

Comments


bottom of page