top of page
Forfatters billedeTuri Kjestine Meyhoff

En som mig - identifikation som greb i kommunikation til børn og unge

Et virkelig godt greb, når du skal lave indhold til børn og unge, er identifikation.


Giv din modtager én, der minder om dem selv, hvis følelser og tanker, de kan spejle sig i.

Et rigtig godt eksempel på det er vores unge hovedperson Mads, som medvirker i

den reportagefilm om blodprøver vi har lavet til Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital.


Vi var så heldige at få lov til at følge Mads, der skulle ind og have taget sin blodprøve nummer-ret-meget. ”Mere end 20, i hvert fald”, som han selv siger. 


Og hvorfor er Mads så en megagod repræsentant for vores målgruppe?

Ja, for det første er han på deres alder. For det andet har han nogle meget relevante erfaringer, han kan give videre. Og for det tredje er han god til at fortælle om sine oplevelser.


Men fremfor alt, så kan Mads godt huske, hvordan det var at skulle have lavet den første blodprøve. Det var bare rigtig svært. Og det er han rigtig god til at fortælle om. Samtidig kan han, med sin store blodprøve-erfaring, stille og roligt forklare, hvad der skal ske. Og han kan give nogle gode tips til, hvordan det bliver lettere at klare


Derfor er han simpelthen så god som hjælper til andre børn, der er usikre på det der med blodprøven. Og jeg er virkelig glad for, at lige netop han ville være med i videoen til AUH.


Jeg håber, hans fortælling vil gøre det lidt nemmere for nogle af de mange børn, der skal have lavet en blodprøve. Du kan se hele videoen med Mads lige her på AUH’s hjemmeside.





Vil du høre mere om, hvordan du kan arbejde med identifikation for at nå målgruppen af børn og unge? Så bare giv lyd! /Turi

Comments


bottom of page