top of page
  • Forfatters billedeTuri Kjestine Meyhoff

Tre råd, hvis din organisation skal kommunikere til børn om Coronavirus



Hverdagen er mildt sagt rystet, og vi skal alle lige finde vores ben i denne nye virkelighed. Hvis din organisation har børn som en del af målgruppen, kan det give rigtig god mening at kommunikere direkte til børnene om den nye situation. Ikke mindst, hvis din børne-målgruppe er særligt påvirket af virussets udbredelse.

Det er tilfældet for rigtig mange patientforeninger, myndigheder og behandlings- og undervisningssteder.

Langt de fleste børn bruger i den kommende tid dagene sammen med deres forældre. Og ved at lave kommunikation, der retter sig direkte mod børnene, giver du dem og deres voksne et fælles udgangspunkt for at tale sammen om situationen.

Hvis du i den kommende tid har brug for at formidle viden om Corona-virusset til børn, kan du tage udgangspunkt i de her tre punkter fra min personlige tjekliste til fakta-formidling.

1. Sortér i informationerne Du kan godt være ærlig, uden at videregive al tilgængelig information om virusset og den sygdom, det medfører. Læg vægt på de informationer, der er tryghedsskabende. Overvej nøje, hvilke detaljer, der reelt er nødvendige for at forstå situationen, og hvilke, der blot skaber frygt.

2. Tænk grundigt over de ord, du bruger Brug et sprog, der er til at forstå. Gennemgå din tekst flere gange og forsøg at læse den med børneøjne. Er der noget, der er svært at forstå? Forsøg at undgå svære ord og begreber, og vær omhyggelig med at forklare de svære ord, der er nødvendige at have med.

3. Tænk visuelt Overvej, hvordan du kan bruge visuelle virkemidler i din kommunikation. Grafik, video og billeder kan både hjælpe forståelsen på vej og gøre din formidling mere indbydende, så børnene faktisk vil læse eller se den. Det er afgørende for, at den information, du gerne vil dele, rent faktisk bliver taget ind. PS. Hvis du som forælder er i tvivl om, hvordan du skal tackle dit eget barns bekymringer i denne her krise-tid, så har Red Barnet lavet en rigtig god guide. Den er lige her.


Vi udarbejdede en Q&A med svar på de ofte stillede spørgsmål, en række grafikker med instruktioner samt bidrag til en video, der blev sendt ud på landets skoler. Dem kan du se her.

bottom of page